2008. október 27., hétfő

Munkakapcsolat

Kedves Gábor! Köszönöm a könyvet, nagyon hasznosnak találom. Múlt héten szakítottunk a párommal, (ill. ő velem), azóta nem beszéltem vele. Ő fölajánlotta hogy legyünk barátok, de nem fogadtam el, így szerencsére nem estem ebbe a hibába. De szakítás előtti héten sajnos több hibát is elkövettem a felsoroltak közül. Viszont a probléma hogy mindeketten azonos bizottság tagjai vagyunk, így az üléseken mindketten ott kell legyünk, és a gyűlés kötetlen részein is ajánlott részt venni, valamint egyéb helyen is ugyanott kell lennem mint ő. Ilyenkor mi a legjobb stratégia? "Feltűnően" rá se nézni és nem beszélni vele elég kivtelezhetetlen, főleg az előbbi üléseken. Előre s köszi!
X.Y.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves XY,

örülök hogy hasznosnak találja a könyvemet. Az nyilván úgy íródott, hogy a legbiztosabb, legáltalánosabb esetet veszi alapul, azaz a teljes kapcsolatmegszakítást javasolja. Aztán jönnek az egyedi esetek...mint az Öné is, amikor ez nem kivitelezhető. A következőket tartsa szem előtt:

Kapcsolatuknak volt/van egy munka része: 'így az üléseken mindketten ott kell legyünk' és egy másik része amely lehetőséget ad az intimebb pillanatokra: 'és a gyűlés kötetlen részein is ajánlott részt venni'. A kulcsszó: AJÁNLOTT. Azaz nem kötelező, de mondjuk kapcsolatépítési célból hasznos. Gondolom én, mert nem tudom, milyen ülésekről van szó. Nos az üléseken legyen ott továbbra is, de ha a kötetlen részekben mondjuk mindig együtt cigarettáztak/kávéztak/sétáltak/csevegtek stb. volt kedvesével, akkor ezentúl mással tegye ezt. Ha pedig nincs erre megfelelő ember, akkor ne a megszokásnak engedelmeskedjen, hanem lépjen le! Például. Nyilván ez a dolog legnehezebb része, de világos határvonalat kell tudnia húzni. És onnantól kezdve működni fog a könyvben leírt dolog.

Üdvözlettel, T.G.